24 septembrie 2011

Razboiul sexelor

       Demult, tare demult, barbatii mergeau la vanatoare pentru a isi hrani familia. Purtau razboaie pentru a-si proteja familia sau a castiga mai mult. EI erau provideri. Femeia dadea nastere copiilor, ingrijea de ei si de casa. (Bineinteles ca vorbim de situatia generala, nu de amazoane sau matriarhat).Pe parcursul timpului EA a realizat ca ceea ce statea sprijinit pe gat ii putea folosi si la altceva decat estetic, doar ca deocamdata  puterea lor de seductie era singura arma. Astfel amantele, curtezanele, gheisele au influentat de multe ori decizii luate de oamenii importanti ai vremii. Apoi au vrut sa scape de acest paravan, sa voteze, sa lucreze cot la cot cu EL si treptat au inceput sa acopere toate domeniile.
      Astazi, cu toate ca inca mai exista discriminarea dintre un barbat si o femeie la locul de munca, eu nu cred ca exista job-uri care se potrivesc mai bine unei femei sau unui barbat, ci pur si simplu se potrivesc mai bine personalitatii fiecaruia. Am citit un studiu conform caruia, nativ sexul masculin este mai dotat intelectual, cu alte cuvinte ei se nasc mai destepti, noi trebuie sa muncim mai mult.( Prea putin documentat, sau cel putin asa vreau eu sa cred)
      Am intrebat zilele trecute un prieten care stiu ca isi cauta job cum merge. Am fost uimita de raspuns: "Le-ati luat voi pe toate! Sunteti mai placute, aveti abilitati de comunicare mai bune si sunteti mult mai dedicate." In ultima vreme femeile isi doresc atat de mult independenta financiara si poate chiar mai mult incat toata existenta lor graviteaza in jurul carierei. De exemplu, inveti 4-5-6 ani (universitar), apoi ca sa capeti experienta lucrezi intens vreo 3 si cand esti pe punctul de a ajunge in top ar trebui sa raspunzi rolului natural familie si copil (copii). Si in general sunt 2 variante: "Acum nu e momentul! Nu am timp nici de o relatie ce sa vorbim de copii." sau, constienta de ceasul biologic iti faci o familie si te lupti zilnic sa transformi ziua in cel putin 30 de ore. In primul caz singuratarea e tot mai frecventa  iar timpul nu iarta. EA a devenit provider. Insa pentru cine? EL este trecator. Familia nu va fi niciodata o prioritate. In al doilea caz EA este in general providerul. El devine frustrat in fata unei femei care incearca sa le faca pe toate. A fost programat de milioane de ani sa faca un lucru la care acum nu mai are exclusivitate.( sau,the easy way, devine relaxat si nu ii mai pasa) Desigur, asta este drama unei perfectioniste pentru ca sunt multe femei care abia asteapta sa dea peste un EL care sa le sustina financiar si ELE sa se poata intoarce undeva in timp...cateva milioane de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu