23 august 2011

Haideti sa spunem STOP !

        Pasii grei ii aud in spate, dar incerc sa raman calma. Umezeala simt cum imi inunda gandurile. Aleea e prea stramta si zgomotul asta asurzitor... cred ca acolo e o iesire. Bataile inimii sunt atat de puternice incat nu mai pot sa respir. Simt cum unghiile imi strapung carnea dar strang si mai tare, trebuie sa fiu alerta. Nu pot lasa acest lucru sa se intample. Nu din nou !
         -  Vino inapoi ! Stii ca daca ma enervez iese rau pentru tine!
       I-am auzit vocea ca un ecou taios care imi sfarteca bucata cu bucata tot sufletul. Dar nu pot sa ma opresc. Nu vreau ! Imi simt picioarele tot mai grele, ca si cum as avea legate de ele o ancora ce se afunda in asfaltul cald.
Din spate ii simt mana in par si ropote de palme, pumni si picioare ma doboara. Durerea fizica paleste in fata arsurii de pe obraz. Lacrimile de gheata ard tot mai tare si doar sangele cald ...
          -  Nu... Te rog...


   Oare cate femei nu au avut aceste teribile sentimente? Fara ca sa aiba curajul sa ceara ajutorul. Fara ca sa aiba curajul sa povesteasca cuiva. Fara sa aiba curajul sa spuna STOP !
   Noi suntem langa voi si daca ne permiteti vrem sa va ajutam.
   Haideti sa intindem o mana de ajutor, un umar sa le alinam suferinta si mai ales haideti sa spunem STOP ! Stop violentei de orice fel, dar mai ales violentei in familie.

4 comentarii:

  1. E ciudat, e straniu si exista o singura motivatie...iubesc prea mult. Vor spune STOP , vor putea face asta cand nu vor mai putea iubi. Altfel o societate intreaga, o lume intreaga isi raceste gura de pomana...In realitate ele iubesc prea mult, ei sunt considerati victime, sufera pentru ca ele nu-i fac fericiti, asta ii scoate din minti si...sufera, din nefericire atunci lovesc.
    Cel mai tare doare dragostea, si neputinta de a-i putea face fericiti, asa cum merita...
    Pare absurd ce spun? Socant? Ai luat bataie vreodata de la un barbat pe care l-ai iubit ingrozitor de mult? Nu ? Stop joc!
    Durerea carnii nu inseamna nimic si nu seamana deloc cu durerea pe care o simti cand intelegi ca destinul a hotarat ca tu sa-ti primesti iubirea ...asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu cred ca iubirea le tine pe ele acolo, ci faptul ca nu mai au pic de incredere in ele incat sa poata face ceva pe cont propriu. Le este frica de lumea din jur le este frica de orice provocare si spera ca data viitoare nu va mai da. Iar ei nu dau din cauza faptului ca ele nu ii fac fericiti, nimeni nu ar putea sa ii faca fericiti. Bataia este ori o trauma pe care chiar ei au suferit-o, vazut-o constant, cicatricea unui abuz, singurul mod de a se exprima.Iubirea este doar un paravan in spatele caruia se ascund amandoi. Si revin iarasi la manifestul meu, printre primele postari, daca ei ar fi fost iubiti iar ele ar fi invatat de la mamele lor care le este valoarea si sa se pretuiasca mai mult nu se ajungea la violenta si victime.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu exista reguli, nu exista formule, nici o situatie nu seamana cu alta...In teorie o numim violenta domestica si de fapt o fi asta, dar ca sa curprizi intro sintagma tot fenomenul, este imposibil.
    Este mare diferenta intre ,, cafteala,, pe care si-o trag unii cand raman fara bani de bautura si ceea ce face ca o femeie educata sa taca si sa mearga pe acelasi drum, dupa ce ia intaia palma.
    Aici s-ar putea ca exact increderea pe care o are in ea, educatia care a pregatit-o, toate sa concure si sa-i dea iluzia ca poate schimba ceva, daca nu ea...atunci cine? Iar inertia, increderea ca poti schimba ceva si iubirea accea imensa...te imping inainte, inainte...Salvarea vine cand se consuma si energia si increderea si iubirea...atunci scapi de el intro zi.
    Pentru ca nu prea sa stie...dar barbatii de genul asta sunt niste lasi, niste handicapati emotional si psihic si cedeaza imediat la orice exercitiu de forta. Eu am oprit o relatie de acest gen...cu un telefon. O convorbire de 10 minute a pus capat unei relatii de 5 ani si a preferat sa nu mai dea ochii cu mine nici cat sa-si recupereze obiectele personale, colectiile....de ce? De las...au putere atat cat li se da.
    Repet...nu ma refer la cazurile celor care beau, celor care traisc intr-un mediu lipsit de parghiile firesti, facute pentru a-i ajuta sa-si controleze viata.
    E ca atunci cand o femeie de genul asta, ia bataie, ramane gravida, bea cot la cot cu barbatul care o toaca marunt, dar ea asa e obisnuita sa traiasca, asa a vazut-o si pe mama ei ca patea...de ce nu foloseste contraceptia ca sa scape de corvoada de a creste copii facuti la betie cu asa un animal....Pentru ca nu stie ce-i aia, ele nu citesc ,,manifeste,, nu privesc emisiuni educative la televizor, nu merg la psiholog...adica de fapt nu stiu cum se traiste normal si aici...batalia e pierduta cata vreme traiesc ca animalele. Se mai intampla uneori minuni...dar rar, in general schimba anumalul cu altul...
    In celalalt caz...da. Desi repet, cat iubeste nu prea se intampla nimic...si Da,e dragoste, e iubire...multa. Dar din fericire nici un cuplu de acest fel nu rezista, caci dragoste asa mare nu rezista nici in cazurile fericite cand nu exista violenta...ori se transforma in ceva practic, benefic pentru amandoi...ori moare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Probabil ca cine a trecut prin asa ceva stie mai bine, eu doar pot sa fac presupuneri bazate pe cat si ce am citit,plus una-doua experiente povestite la cald de cunostinte. Din fericire pentru mine, sotul meu ma ajuta, ma incurajeaza si ma inconjoara cu multa iubire si energie pozitiva.

    RăspundețiȘtergere